Het meest muzikale
project van Nederland

Wat een avond…!

Zaterdagavond 11 februari was het zo ver: het allereerste concert van Fanfare ‘Project Orkest’ mocht van start!

In een volle Sint Franciscus Xaveriuskerk heeft dit getalenteerde orkest van bijna 70 muzikanten laten horen wat ze in slechts 4 repetitiedagen hadden ingestudeerd.

De avond begon al gelijk met een primeur. Het orkest opende met ‘A Century of Art’ wat speciaal voor deze editie van het project was omgeschreven voor fanfare door Robbert Vos.

Na een adembenemende uitvoering van ‘A Little Star Went Out’ van solist Melvin van der Vis, was het tijd voor het grote werk Ostinati.

Dirigent Vincent Verhage wist het orkest uitstekend door de oosterse sferen van dit stuk te nemen met virtuoze passages en prachtige solistische fragmenten.

Na dit grote werk kwam nog een primeur aan bod.

Dirigent Daan Voorburg mocht voor het eerst met een fanfare het werk ‘Those Gazing Eyes’ uitvoeren. De componist hiervan, Geert-Jan Kroon, zat in de zaal en kreeg van het publiek na afloop nog een warm applaus.

Het orkest vervolgde het programma met ‘Overture to the Cowboys’ van John Williams, die Jord Spruyt speciaal voor Fanfare ‘Project Orkest’ had omgeschreven. Een pittig werk met mooie muzikale zinnen maar ook zeker genoeg technische uitdaging.

Na dit werk was het tijd om even tot rust te komen met het prachtige ‘Canzona per Sempre’ van Rob Goorhuis. Dit werk kwam prachtig tot zijn recht in de akoestiek van de zaal, waardoor zowel orkest als publiek weer even tot zichzelf konden komen.

Het volgende werk was ‘Norwegian Blue’, een swingend werk gebaseerd op een Noors volksliedje.

Tot slot nam dirigent Daan Voorburg orkest en publiek mee naar de regenwouden met ‘Jungle Fantasy’. Een werk waarbij de muzikanten hier en daar dierengeluiden mochten maken; iets wat ze maar met al te veel enthousiasme deden…

Na het dankwoord van voorzitter Jord Spruyt was het tijd voor nog een laatste swingende uitsmijter. Dirigent Vincent Verhage dirigeerde Noche de Abril waarna Fanfare ‘Project Orkest’ 2023 toch echt weer voorbij was.

Met behulp van veel muzikanten werd het podium snel afgebouwd, waarna het nog lang gezellig was bij de naborrel van dit project.

Volgend jaar zijn we er weer! Hou de site en onze social media goed in de gaten voor meer informatie. Ook zullen daar binnenkort opnames van dit jaar verschijnen.

Gerelateerde berichten

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. View more
Accepteren